‘Ngè ar’j’ r’ fest’ ‘ndo tutt i pais’
ra lu Vultur’ a
l’alt’ brad’n
fin abbasc’ a la val d’agr’.
P’ r’ vij’ ambor’,
jè tuut n’addor’ ra jint’ a r’ cas’ e ra for’
‘ndò i chian’ e sop’ a r’
cost’
‘ngè addor’ r’ vin’ cutt
e caldarrost’,
r’ castagnacc r’
cinqu’l , cav’z’ncidd
e mel’ cutugn’.
E ‘ndò st’ jurn’ tutt n’ facimm tun tunn
‘ndò i pais’ r’ mont’ e r’ chian’
ch i frutt e gl’addur’
Ca n’ port’ st’abbunnanzius’
Autunn!
Bas’lucan’
dal Vulture all’alto Bradano
Fin giù alla val D’Agri.
per le vie nei dintorni,
è’ tutto un odore nelle case e fuori
al piano e sulle coste
c’è odore di vin cotto e caldarroste,
di castagnaccio di cingoli, calzoncelli
e mele cotogne.
In questi giorni tutti ci facciamo satolli
nei paesi di monti e di piano
con i frutti e gli odori
che ci porta questo ricco
Autunno! Basilucano.
Ernesto
Grieco
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